Doyle gillar också ergonomiska stolar :)

img_0580 (MMS)

Doyle gillar också ergonomiska stolar :)


Ohålig..

Nu är det inte långt kvar tills jag börjar på nya jobbet. Ska bli spännande. Börjar dock bli lite nervös att jag inte ska trivas eller nåt. Det är lite irriterande måste jag säga.
Jag får leva med det för det är ju omöjligt att veta innan jag ens varit där.

Jag hamnade på reservlistan igen för jobb hos EO vilket var ganska skönt faktiskt. Vet inte exakt varför men det var det i alla fall..

Idag träffade jag TE, vi gick på stan och letade efter ett vitt smalt skärp och strumpbyxor åt henne. Strumpbyxor var självklart nemas problemas men ett enkelt vitt smalt skärp gick inte att få tag på! Vi var så vitt jag vet överallt. HM, MQ, Joy, Wedins Accent, Åhléns, Zara, Lindex, Kappahl, Gina Tricot, Manhattan. Tro mig, ööverallt. Sista HM'et hittade vi ett vitt skärp som dock var flätat och det gick inte för sig. Vi tittade in på Glitter också ifall de hade skärp, det hade dom inte, men jag fick tag i ringar och örhängen.
Mina hål i örsnibbarna är inte så "håliga" längre för att jag aldrig har örhängen.. Duuh! Men jag har inte några små enkla bara pluppar att ha i typ konstant så då blir hålet ohåliga. I alla fall så köpte jag enkla silverpluppar som jag nu har pluppat in i fyra av fem hål. Vilket känns lite wierd att säga, fem hål. Har jag verkligen fem hål? Det märks ju inte direkt. Men om man ska slå ihop alla "hål" jag har så blir det 8. Och ½. Jag räknar den misslyckade nackgrejen som en halv eftersom jag bara väntar på att få arschlet ur vagnen och fixa den. Vet inte om han ska ha betalt eller ej för att sätta in den igen och ska han ha betalt så får de vänta för jag har inte pengar till det just nu. Men ska han inte ha betalt har jag bara fjollat runt i några månader nu vilket är lite töntigt.. Ohh well.. Någon dag fixar jag det nog.

Jag har hittat lampan jag vill ha till köket lite billigare. Eller först kom jag på att jag ville ha den i svart istället för ek och då blev det lite billigare på en gång. Sen hittar jag ett nytt ställe som säljer lampan och då för ännu billigare. Yeeaah! Det går bra för Mickis.  Fast det är ju inte helt sant dock. Jag har ju kommit på mer saker att köpa så det är ju kul men dåligt och roligt men synd.. Urk..

Nu ska jag sova. Schleeep tight.

Jag och mamma spelar biljard!!

img_0571 (MMS)

Jag och mamma spelar biljard!!


Inredare..? Jag..? Okej!!

Gardiner. Jag glömde bort gardiner.
Jag funderar på svarta gardiner till köket, typ transparent svarta, eftersom både bord och stolar förhoppningsvis kommer vara svarta. Eller alltså de jag vill ha är svarta och förhoppningsvis blir det dessa vi köper.
Detta är bordet jag vill ha:

och detta är stolen jag vill ha:

Hur coolt skulle inte köket bli med dessa?? Såå coolt!
Ungefär gardiner i denna stil, fast kanske inte blommor på:

Sen vitt porslin. Så bryter det av lite fint sådär. Kanske sånna där tabletter i någon rolig färg.

Måste bara smyga in med att JAG EFFING HAAAATAAAAARRR DATORER!!!!!!!

Förlåt för mitt utbrott men "hatar" är inte ett tillräckligt starkt ord för att beskriva hur jag känner för datorer!

Detta är gruppen jag vill ha till balkongen:

Vi får väl se om vi får en av lägenheterna med stor balkong, om vi får det så kommer detta få plats bra, dock inte tillsammans. Min tanke är att bord och stolar är i ena änden och soffan är i andra. Soffan ska liksom vara en plats för chill på sommaren. Man kan läsa en bok, lyssna på musik, blogga, göra vad man vill i soffan. Och sen när Ämil och jag vill äta glass och jordgubbar på balkongen gör vi det i stolarna. :)
Det kommer vara så "inredningstidnings-äckel-fint" att alla kommer hata mig! Höhöh..

Lampan till köket är denna (sorry för dålig bild):

Och här har vi vitrinskåpet som jag tror att jag vill ha. Egentligen vill jag ha det i ek men det som finns på Mio i ek är inte så fin ek. De kallar den för "ekfolie" vilket känns lite no-no. Vet ännu inte om det ska vara med en eller två dörrar. Vi får se:

Glasen jag vill ha:

Och till sist soffbordet:

Vilket självklart skall vara i ek och inte fullt lika brett som det på bilden.

Mattor måste jag vänta med för jag vill se hur lägenheten ser ut med alla möble i innan jag köper en matta. Måste mäta och ha mig.
Nattduksbord, tavellister och DVD/CD-hylla tyckte jag var för tråkigt att ha med på bild. Det är inga flashiga saker utan bara vanligt IKEA-skit. DVD/CD-hylla i ek, nattduksbord i vitt för att passa byråerna och tavellister i svart, vitt eller ek. Spelar inte så stor roll för något så litet tycker jag.

Nu har ni lite bilder på allt det nya och dyra.

Jag ska jobba idag men är inte tillräckligt trött för att sova, så det fick bli lite bloggande. Håller tummen för att det blir en chill visning. Orkar inte med folk just nu känner jag.

Ja shit, kom på att det i fredags var tänkt att jag skulle hänga på några vänner till Grönan och se Hoffmaestro men bestämde mig för att inte följa med för att spara pengar. Och jisses vilken tur det var. Var ju så överknökfullt att 4000 pers inte fick komma in. Jag hade vantrivts så in i bengen! Tack någon för att jag ville spara pengar och därmed slapp en hemsk kväll på Grönan..

Mamaaa, vi måste gå på Grönan dock!

Jag har också världens idé med att sätta upp högtalare på balkongen så man kan plugga in iFånen och bara köra en varm sommarkväll. Såååå naaajs!
Eller jag menar att vi ska sätta upp någonting som högtalarna kan stå på, för jag måste ju kunna ta ner dem när jag vill, typ på vintern och så.

Kommer tillbaka till mitt hat nu. Min släptop Acer of Baser har slutat funka gällande internet. Det är fett wierd för den är bara uppkopplad mot internet i konstiga intervaller. Inte ens med sladd funkar internet konstant. Jag får tuppjuck och frågade Ämil om jag kunde få gå Office Space-bananas på den men han sa nej och föreslog att jag skulle lämna in den. För en gångs skull lönade det sig att inte kunna säga nej när säljare ger sig på lite merförsäljning. Jag har tydligen köpt till en +2års garanti så jag har ett år kvar på garantin så fuck you Expert! Fixa datan för eff sake.
Mitt hat mot Expert är en lång historia som ingen säkert orkar höra. Så jag drar den endast på begäran.

Men nu kan jag inte sitta här och tönta längre. Måste sova så jag kan gå upp effing tidigt. Uuuuurk!

Yeah right!

Bwaahaha!!
Räknade lite på vad allt det nya jag vill ha till lägenheten kommer kosta.
Jag har ibland valt något jag vill ha och ibland bara tagit något random som är runt omkring något jag skulle vilja ha så jag ska finslipa lite men det blev en ganska kul summa pengar.
Detta är vad jag räknat på:
 • Lampa kök
 • Lampa v-rum
 • Matbord
 • Fyra stolar
 • Soffbord
 • Två nattduksbord
 • Två tavellister
 • DVD/CD-hylla
 • Vitrinskåp
 • Vit-, röd- och champagneglas
 • Matta
 • Två stolar till balkong
 • Bord till balkong

Summa = 27.055 kronor! Sweeeeet!

Och detta är inte ens allt-allt. Räknade inte med lampa till hall samt att jag vill ha nya smålampor, alltså till fönster osv. Jag har inte heller räknat med andra dekorativa saker. Tex om jag vill fixa en fondvägg eller så. Eller eventuellt underlag till balkong. Vi hade ju tur här i H-by att balkongen från början var lagd med trä och inte betong. Blommor till balkongen, sånna som håller typ forever med minimalt underhåll. Jag vill inreda den nya lägenhetens balkong, som ännu inte är min, mycket mer än vad jag gjort med den vi har idag.

Menne joråsatte, det blir nog bra..

Om jag går igenom listan nu så ser det ut såhär:
 • Lampa kök = måste vara den på listan
 • Lampa v-rum = måste inte vara den på listan men den på listan är ganska billig. Tror inte jag hittar en som är billigare.
 • Matbord = behöver kanske inte vara just den, men tror inte det finns någon som är så mycket billigare plus att soffbordet är av samma serie.
 • Soffbord = behöver väl inte heller vara just den men den är ändå billigare än det på IKEA så...
 • Stol = vill helst att det ska vara de stolarna, helst helst helst..
 • Nattduksbord = måsta vara de på listan så det passar med våra byråer.
 • Tavellist = inte direkt något man sparar många pengar på men visst, kan köpa från ÖoB ist för IKEA.
 • DVD/CD-hylla = bör vara den på listan för det finns inga andra som ens nästan är lika snygga.
 • Vitrinskåp = behöver inte vara den på listan men lycka till med att hitta billigare.
 • Glas = måste absolut vara de på listan. Ett minus är dock att det pris jag räknade med är det reapris som bara finns till mitten av september och Ämil vill vänta med att köpa.
 • Matta = tog bara någon random så går säkert att hitta billigare.
 • Utestol = behöver inte alls vara de på listan även fast de var fina, och de var faktiskt med dyna!
 • Utebord = behöver inte heller vara den på listan.

Som vi märker här så kan jag kanske tjäna typ 4.000 på utemöblerna, eventuellt, kanske några hundra på mattan, sen förlorar jag några hundra på att glasen inte är på rea när vi köper, sen kanske jag tjänar någon peng på stolarna men då förlorar jag lite kärlek också... faktiskt...  Så egentligen kommer jag nog få leva med att det blir feeeeettt dyrt att fixa en flashig lägenhet!
Vi kommer nog behöva spara ungefär 2.300 kronor per månad i 6 månader för att få det som jag vill.

Btw, så är jag heeelt förbryllad över att mina samtal med Ämil hittills vara ungefär såhär:

M: Jag har hittat en jättefin lampa till köket/matplatsen. Den har spottar och levande ljus. Sen om man vrider på en grej på lampan så dimmas ljuset!!! Den är skitfiiin!! (hysterisk)
Ä: Åhh coolt, hur mycket kostar den då?
M: Ööööhh.. jaadu.. typ.. en del kanske.. några tusen.. vadvetjagmenwhateverdenärjusåfin! Kolla, kolla! (visar bild)
Ä: Alrighty, då får vi köpa den.
M: Yaaay!

eller såhär:

M: Jag har räknat på hur mycket det kommer bli ungefär och det blev en del.
Ä: Ohh! Får jag gissa!?
M: Okelidokeli.
Ä: Tjuugooo..sju?
M: Hur fan visste du det?
Ä: Höhöh..
M: Men om vi räknar från november då jag får min första lön och tänker att vi flyttar in typ i april så behöver vi lägga undan 2.300 kronor per månad var. Om vi nu ska dela på kostnaden..?
Ä: Klart vi ska dela. Då får vi lägga undan så mycket då.
M: ?????? (tänker: Ohh, well.. varför pusha det..?) Weee! :)

eller såhär:

M: Nu var det ju väldigt dyra balkongmöbler men om man kollar de på IKEA så är inte de lika fina.
Ä: Nää, usch de andra var ju fett najsa!
M: Mmmm, fast de är så dyra så vi kanske kan leta billigare?
Ä: Men varför då? De är ju fina ska vi inte ta dem?
M: Öhh.. Jo, jo. Visst, absolut, det är de jag vill ha så..
Ä: Dåså!
M: ????? (tänker: Ässsch.. Jag är nöjd, han är nöjd, alla är nöjda!) Weee! :)

Nu har jag dock hittat nya balkongmöbler, de är åsm! Fast jag vet inte vad de kostar för jag verkar ha hittat till förstesäljarens hemsida, för hemsidan hänvisar till återförsäljare.. Men jag ska iaf in till stan med Ämil någon dag så vi får kolla i en butik som finns på Regeringsgatan som ska vara återförsäljare. Hoppas de har stolarna jag vill ha till ett bra pris :D Eller så åker vi till Sollentuna där de också har affär. Närmare så Ämil lär gå med på det enklare än att dra honom till stan. Sweeet!

Fast nu har jag hittat Nisses! Jag älskar Nisses! Nisses ligger i Västerås. Nisses säljer en tillräckligt fin grupp i konstrotting för 5.995 kronor. Då ingår två fåtöljer, en tre-sitssoffa och ett bord med glasskiva. Fåtöljerna och soffan är inklusive dynor.
Det som jag hade på listan var två fåtöljer och ett bord för sammanlagt 9.285! Snacka om skillnad i pris! Daaang!

Nu ska jag spendera tid med Ämil. :)
Bwaahaha!!
Räknade lite på vad allt det nya jag vill ha till lägenheten kommer kosta.
Jag har ibland valt något jag vill ha och ibland bara tagit något random som är runt omkring något jag skulle vilja ha så jag ska finslipa lite men det blev en ganska kul summa pengar.
Detta är vad jag räknat på:
 • Lampa kök
 • Lampa v-rum
 • Matbord
 • Fyra stolar
 • Soffbord
 • Två nattduksbord
 • Två tavellister
 • DVD/CD-hylla
 • Vitrinskåp
 • Vit-, röd- och champagneglas
 • Matta
 • Två stolar till balkong
 • Bord till balkong

Summa = 27.055 kronor! Sweeeeet!

Och detta är inte ens allt-allt. Räknade inte med lampa till hall samt att jag vill ha nya smålampor, alltså till fönster osv. Jag har inte heller räknat med andra dekorativa saker. Tex om jag vill fixa en fondvägg eller så. Eller eventuellt underlag till balkong. Vi hade ju tur här i H-by att balkongen från början var lagd med trä och inte betong. Blommor till balkongen, sånna som håller typ forever med minimalt underhåll. Jag vill inreda den nya lägenhetens balkong, som ännu inte är min, mycket mer än vad jag gjort med den vi har idag.

Menne joråsatte, det blir nog bra..

Om jag går igenom listan nu så ser det ut såhär:
 • Lampa kök = måste vara den på listan
 • Lampa v-rum = måste inte vara den på listan men den på listan är ganska billig. Tror inte jag hittar en som är billigare.
 • Matbord = behöver kanske inte vara just den, men tror inte det finns någon som är så mycket billigare plus att soffbordet är av samma serie.
 • Soffbord = behöver väl inte heller vara just den men den är ändå billigare än det på IKEA så...
 • Stol = vill helst att det ska vara de stolarna, helst helst helst..
 • Nattduksbord = måsta vara de på listan så det passar med våra byråer.
 • Tavellist = inte direkt något man sparar många pengar på men visst, kan köpa från ÖoB ist för IKEA.
 • DVD/CD-hylla = bör vara den på listan för det finns inga andra som ens nästan är lika snygga.
 • Vitrinskåp = behöver inte vara den på listan men lycka till med att hitta billigare.
 • Glas = måste absolut vara de på listan. Ett minus är dock att det pris jag räknade med är det reapris som bara finns till mitten av september och Ämil vill vänta med att köpa.
 • Matta = tog bara någon random så går säkert att hitta billigare.
 • Utestol = behöver inte alls vara de på listan även fast de var fina, och de var faktiskt med dyna!
 • Utebord = behöver inte heller vara den på listan.

Som vi märker här så kan jag kanske tjäna typ 4.000 på utemöblerna, eventuellt, kanske några hundra på mattan, sen förlorar jag några hundra på att glasen inte är på rea när vi köper, sen kanske jag tjänar någon peng på stolarna men då förlorar jag lite kärlek också... faktiskt...  Så egentligen kommer jag nog få leva med att det blir feeeeettt dyrt att fixa en flashig lägenhet!
Vi kommer nog behöva spara ungefär 2.300 kronor per månad i 6 månader för att få det som jag vill.

Btw, så är jag heeelt förbryllad över att mina samtal med Ämil hittills vara ungefär såhär:

M: Jag har hittat en jättefin lampa till köket/matplatsen. Den har spottar och levande ljus. Sen om man vrider på en grej på lampan så dimmas ljuset!!! Den är skitfiiin!! (hysterisk)
Ä: Åhh coolt, hur mycket kostar den då?
M: Ööööhh.. jaadu.. typ.. en del kanske.. några tusen.. vadvetjagmenwhateverdenärjusåfin! Kolla, kolla! (visar bild)
Ä: Alrighty, då får vi köpa den.
M: Yaaay!

eller såhär:

M: Jag har räknat på hur mycket det kommer bli ungefär och det blev en del.
Ä: Ohh! Får jag gissa!?
M: Okelidokeli.
Ä: Tjuugooo..sju?
M: Hur fan visste du det?
Ä: Höhöh..
M: Men om vi räknar från november då jag får min första lön och tänker att vi flyttar in typ i april så behöver vi lägga undan 2.300 kronor per månad var. Om vi nu ska dela på kostnaden..?
Ä: Klart vi ska dela. Då får vi lägga undan så mycket då.
M: ?????? (tänker: Ohh, well.. varför pusha det..?) Weee! :)

eller såhär:

M: Nu var det ju väldigt dyra balkongmöbler men om man kollar de på IKEA så är inte de lika fina.
Ä: Nää, usch de andra var ju fett najsa!
M: Mmmm, fast de är så dyra så vi kanske kan leta billigare?
Ä: Men varför då? De är ju fina ska vi inte ta dem?
M: Öhh.. Jo, jo. Visst, absolut, det är de jag vill ha så..
Ä: Dåså!
M: ????? (tänker: Ässsch.. Jag är nöjd, han är nöjd, alla är nöjda!) Weee! :)

Nu har jag dock hittat nya balkongmöbler, de är åsm! Fast jag vet inte vad de kostar för jag verkar ha hittat till förstesäljarens hemsida, för hemsidan hänvisar till återförsäljare.. Men jag ska iaf in till stan med Ämil någon dag så vi får kolla i en butik som finns på Regeringsgatan som ska vara återförsäljare. Hoppas de har stolarna jag vill ha till ett bra pris :D Eller så åker vi till Sollentuna där de också har affär. Närmare så Ämil lär gå med på det enklare än att dra honom till stan. Sweeet!

Nom nom de mongolian!! :D

img_0557 (MMS)

Nom nom de mongolian!! :D


Thank God för iMac?

Yes, faktiskt. Trodde inte jag skulle tacka gud för en Mac-dator. Jag är strictly PC-människa! Men men men, nu har Ämil köpt en iMac från sin polare så nu sitter han i köket och arbetar medan jag kan sitta i vardagsrummet med PC'n och inreda lägenheten vi ännu inte fått....
Dricker te gör jag också. Mycket gott från Kobbs. Fläder. Köpte det av en slump. En kompis till mig bjöd på smultronte från Kobbs och när jag skulle köpa det så fanns det inte så då köpte jag detta fläderte istället. Nom nom.

Jag kan också spela tv-spel nu när Ämil har sin iMac. Dock med hörlurar för Ämil vill inte stänga dörren för då blir det för varmt i köket.

Igår satt jag i säkert fyra timmar framför datorn och inredde min lägenhet som ännu inte är min. Jisses! Fast det kändes inte som fyra timmar, kändes som en liten stund bara så jag hade nog riktigt kul. :)

Dumma te är kallt nu!

Ohh! När jag skrev under alla papper för nya jobbet så stod där det jag ville fråga om men inte tyckte var lite för girigt att fråga om. SL-kort!! Woohoo! När man en gång har betalat en sån töntsumma för något vill man verkligen aldrig betala mer för det igen. Inte någonsin! Man vill nästan hellre dö..
Men den 4:e oktober när jag börjar så ska vi gå igenom saker, tex SL-kort!

En dålig/bra sak med att jag nu kan sitta i vardagsrummet och göra saker är att jag redan tittat om hela säsongen av Cougar Town. Och det står inte på tv.com när säsong två börjar! Gaaah! Det är ju bästa serien som finns, fn iaf..

Nu har jag haft lite paus men nu ska jag fortsätta inreda min lägenhet som inte är min. :)

Nu får faktiskt alla hålla tummen för mig!

För jag hoppas sååå att jag får en fin lägenhet på "Västermalm". Jag viiiill.. :)
Jag hittade ritningarna på lägenheterna i höghuset och låghuset så nu har jag rangordnat lägenheterna i ett fint excel-dokument! Sehr gut! Sen så har jag suttit i paint och "inrett".. Jag har målat dit rätt så skalenliga soffor och bord och sängar och allt det där (plural eftersom jag inrett tre olika ritningar). Sen började jag göra en lista på vad jag vill köpa nytt av och så. Vill definitivt ha en ny lampa till vardagsrummet och när jag spanade på nätet efter en sådan hittade jag en del men kanske inte jätte mycket. Däremot så hittade jag en lampa för 96 000 kronor. Inte baht eller så utan kronor.. SEK!
Först när jag såg den var den cool som fan men nu är den bara töntig och dum. Dumma lampa. :(
Jag vill också ha nya:
Möbler till balkongen
Matbord och stolar
Nattduksbord
Tevellister
DVD/CD-hylla
Vitrin/Spritskåp
Lampor, inte bara till vardagsrum utan till hall samt köpt/matplats.
Glas
Det är vad jag kommit på nu alltså men det kommer säkert mer.

Nu ska jag sova. Med Ämil och Doylster!
Vi skrev till en kattkennel idag och frågade om hon hade någon kanelfärgad hane kvar. Hoooppaaaas!! :)

RSS 2.0