Idag är det julafton.

Yes it is!
Alla 800-bussar, typ, ligger som julafton idag i Reseplaneraren så söker man får man typ en eller ingen träff.. Najs. :)
Nejmen det är fixat nu men det var lite kul sådär på morgonen.
Imorgon är det lön. Weee!!!!!!!!!
Borde vara ganska mycket. Tror jag jobbade ganska mycket ÖT.
Weell. Ska fylla i en lapp om att få min lönespec till Ämil istället.

Imorgon skall jag köra den lille till Arlanda för han ska till Slovenien (av alla ställen?????) och spela turnering. Sen natten till lördag ska jag hämta den lille igen. Förhoppingsvis rik som ett troll.
Då blir det BAHAMAS!!!! Woohoo! :)

Flashbacks!!


Ehh..? Hur går detta ihop?

Här är en artikel från Aftonbladet.se
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article6172405.ab

"Göteborg. En 19-årig man döms i hovrätten till ett år och sex månaders fängelse för grov misshandel på en åttaårig flicka Trollhättan i somras. Därmed mildras en tidigare dom från tingsrätten där mannen dömdes till tre års fängelse för försök till grov våldtäkt på flickan.

Händelsen inträffade i juli i år då flickan försvann i närheten av sin bostad. När hon senare påträffades på en stig grät hon, hade sårskorpor och saknade en del av sina kläder.

Den då 18-årige man som greps och åtalades kunde bindas till brottet eftersom rester av hans sperma påträffats på flickans kläder. Sedan han dömts i tingsrätten släpptes han på fri fot.

Hovrätten för västra Sverige konstaterar i dagens dom att den nu 19-årige mannen kan bindas till brottet. Däremot anses det inte styrkt att mannens sperma hamnat på flickans kläder genom en sexuell handling.

19-åringens försvarare Tommy Nilsson är mycket kritisk till domen. Indiciekedjan är alldeles för svag för en fällande dom, anser han. Nu ska han söka prövningstillstånd för fallet i Högsta domstolen (HD).

– Jag tycker att domen är märklig. Hovrätten har sagt att det är styrkt att den dömde är gärningsmannen men att han inte haft några sexuella avsikter. Det intressanta i detta är att den dömdes inställning är att han aldrig träffat på den här tjejen och att han lämnat en förklaring till varför hans DNA funnits på tjejen, säger Tommy Nilsson till TT.

Sperman på flickans kläder ska enligt 19-åringen ha kommit från marken eller vegetationen där hon vistades. Där ska han enligt vad han tidigare uppgivit ha befunnit sig och onanerat innan flickan var på platsen.

– Ingenting i utredningen pekar på att han skulle tala osanning, säger Tommy Nilsson.

– Jag är dessutom kritisk mot påståendet att flickan utsattes för livsfarligt våld. Man baserar det på uttalanden från en läkare som inte är rättsmedicinare."Och här är en annan:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6172164.ab

16-åriga Malin våldtogs och lämnades att dö i en bäck.

I dag dömdes en 17-årig pojke till tre års sluten ungdomsvård för mordet.

Men hans advokat kallar domen "märklig".

Det var natten till den 8 augusti, efter en fest i en villa i Sparsör utanför Borås, som Malin försvann. Misstankarna riktades snabbt mot den då 16-årige pojken, en av Malins vänner. Han hade, påverkad av hasch och alkohol, försökt ta sig in på festen men avvisats.

Senare under kvällen hamnade han på en busshållplats tillsammans med Malin. Enligt pojken så hon något som gjorde honom ursinnig.

Han slog och sparkade Malin, slet sönder hennes kläder och hade samlag med flickan.

Täckte hennes kropp

Sedan släpade han henne till en bäck. Där lade han henne med ansiktet neråt i vattnet och täckte kroppen med pinnar och lövruskor.

Klockan två dagen efter hittades Malin död. Obduktionen visade att hon dog av drunkning och kvävning.

Borås tingsrätt dömde pojken, inte bara för mordet på Malin, utan även för grov våldtäkt och narkotikabrott. Han ska även betala ett skadestånd på nära 300 000 kronor till Malins dödsbo och familj. 17-åringen har erkänt att han dödade Malin men sagt att det inte var med mening. Han säger att han bara ville ge henne en minneslucka, så att hon skulle glömma det första slaget han gav henne, och att han därför sparkade och slog henne igen och igen.

"Märklig dom"

17-åringens försvarare Tommy Nilsson är mycket kritisk till domen. Indiciekedjan är alldeles för svag för en fällande dom, anser han. Nu ska han söka prövningstillstånd för fallet i Högsta domstolen (HD).

– Jag tycker att domen är märklig. Hovrätten har sagt att det är styrkt att den dömde är gärningsmannen men att han inte haft några sexuella avsikter. Det intressanta i detta är att den dömdes inställning är att han aldrig träffat på den här tjejen och att han lämnat en förklaring till varför hans DNA funnits på tjejen, säger Tommy Nilsson till TT.

Onanerade på platsen

Sperman på flickans kläder ska enligt 17-åringen ha kommit från marken eller vegetationen där hon vistades. Där ska han enligt vad han tidigare uppgivit ha befunnit sig och onanerat innan flickan var på platsen.

– Ingenting i utredningen pekar på att han skulle tala osanning, säger Tommy Nilsson.

– Jag är dessutom kritisk mot påståendet att flickan utsattes för livsfarligt våld. Man baserar det på uttalanden från en läkare som inte är rättsmedicinare.

Åklagare Daniel Edsbagge är mycket nöjd med domen, trots att han yrkade på fyra års sluten ungdomsvård.

– Tingsrättens dom är väl argumenterad och behandlar utförligt frågan om uppsåt. Och jag tycket man har gjort en riktig bedömning när man har rubricerat brotten som mord och grov våldtäkt.

Det som är markerat i kursiv stil är det som gör mig liiiite förvirrad.


Plus på SVT.

Detta om den här karaktären Daniel som var med i Plus på SVT den 19:e november är ju fullständigt absurt.

För det första är han känd sedan tidigare av SL. Han har många kontrollavgifter bakom sig bla pga förfalskade sms-biljetter. För det andra sprang han ut ur vagnen och lämnade kontrollanterna där med hans SL Accesskort. Sedan ringer han till SL Kundtjänst och vill ha tillbaka sitt kort. Där säger de att han kan komma in och hämta sitt kort men hans ärende måste avslutas för att kortet skall lämnas ut. Avslutat blir ärendet när han betalat eller lagt upp en avbetalningsplan. Eftersom han inte kommer in och hämtar sitt kort dröjer ärendet, sedan efter 2 veckor ringer SLK till den här personen och säger att om han kommer in och betalar för resan han gjorde denna dag så är ärendet avskrivet och han får sitt kort tillbaka. Han kommer inte in och gör det.

Sedan att kontrollanterna inte har rätt att begära legitimation stämmer. Det som händer då är dock att kontrollanterna eller en annan resenär för den delen kan enligt lag göra ett envarsgripande för att Daniel gjort sig skyldig till bedrägligt beteende vilket är straffbart med fängelse upp till 6 månader om jag inte minns fel, sedan när poliserna kommer får Daniel en prick i registret och polisen kan då kräva att se legitimation. Så det är bara för kunden att välja. Betala för din resa som alla andra gör eller betala kontrollavgift, få en prick i registret och ha det bra.

Om kunder är irriterade över att priset hos SL skulle vara högt (vilket det inte är om man gör en korrekt jämförelse med andra städer/länder) så kan de skylla på alla som fuskåker. Dessa kostar SL massa pengar. Pengar som skulle kunna användas till att sänka priserna på SL-kort.

Plus har vinklat detta så mycket så det nästan är oigenkännbart. En undersökande verksamhet ska fan undersöka och ta reda på fakta. Inte hålla på och vinkla saker för att se bra ut för vilka de nu vill se bra ut för.

Gisella Poellinger har också gjort en långt intervju med Plus som de vinklade som en liten intervju.

SEdan har SL rätt att beslagta eller dra in ett färdbevis i fall då det är uppenbart att färdbeviset tillhör någon annan, när färdbeviset är till reducerat pris och det är uppenbart att resenär ej har rätt att resa till reducerat pris (eller inte har Försäkringskassans intyg för förmånstagare med sig, vilket man ska), när resenär vägrar fylla i personuppgifter som saknas på personligt färdbevis, när färdbeviset gått ut, när färdbevis är uppenbart manipulerat eller förfalskat.


Jimmy Choo

Dagen D kom och Mickan conquered! Nästan iaf. Av fyra skor, två armband och ett linne fick jag fyra skor och ett armband. Kläderna var bara att glömma. Ena stunden var de där på galgarna andra var de borta. blinkade man så loosade man. Jag blinkade tyvärr.

Nejmen jag kom till H&M i kista kring 8 (fick för mig att det räckte). Det var ganska mycket folk redan då.. Fuck. 2 timmar i kö sedan släpte de på. Eftersom det var kring 70 pers före mig försvann alla kläderna. Men fine tänkte jag. Jag siktar in mig på skor och accessoarer. En timme efter öppningen var det min och 20 andras tur att ta sig in i den avskillda hörnan med skor, smycken, väskor. Jag hade funderat på om jag skulle sikta in på storlek 38 eller 39 men jag tog och plockade på mig en massa 39or i varianterna jag ville ha och testade en sedan eftersom den satt som en smäck frågade jag om inte alla borde sitta bra och hon sa att det kunde jag nog räkna med. Så jag fick två påsar att lägga mina fyra par skor i. Jag tog ett arband letade efter det andra och sedan försvann det sista av den mitt framför näsan på mig. Fasen!
Men fan! Jag är skitnöjd!
Skorna är så höga och omöjliga att gå i men fina är dom iaf! Ohh yeah! Jag är så glad att detta är över för det var jobbigt.. Puuhh!
Jag ska ta bilder och lägga upp när jag faktiskt har skorna och armbandet på mig så ska ni få se. :)

Drömmer igen!

Jag har igen drömt om Jimmy Choo! Haha! Det är ju helt galet! Denna gång drömde jag att jag kom dit och det var så lite folk så jag blev skitglad. När jag väl står i kön var den enda dramatiska händelsen att en man försökte tränga sig. För vad liksom? Herrkollektionen är inte lika eftertraktad och man behöver inget armband för att shoppa där. Jättewierd. Det var mest män där också om jag inte minnst fel. Väl inne i butiken när jag fått mitt armband och grejs så var det super lungt och massvis med grejer. Stora hyllor fulla med skor så det verkade inte vara brist på saker. Dock var det inte riktigt samma skor som på hemsidan eller i skyltfönstret i Kista. Men men. Hoppas det är en sån där sann dröm. Att det inte är så mycket folk där alltså.
Well well. Idag ska jag ge mig på ett nytt försök att ragga upp nån vakt. Skriver hur det går.. :D

Iiiiketi! Hemska dröm

Jag drömde härom natten att jag bara var "hemma" och liksom livet ba fortsatte så att säga, jag gör vanlia saker, inget konstigt. Jag åker i vilket fall som helst till H&M och väl där hittar jag Jimmy Choo skorna jag vill ha. De blåa. Åhh coolt tänker jag i drömmen och köper dem. Sen är jag hemma. Någon kommer på besök. Jag har mina skor på mig och jag går ut på vad som i drömmen typ är gården och hämtar min väska. Sedan bara fortsätter allt men i liksom min undermedvetna börjar jag må illa och dåligt och jag blir liksom arg och förtvivlad. Det tar ett tag innan jag fattar varför men sen släpper allt och jag förstår att jag är upprörd som fan för att jag bara köpte ett par skor där på H&M. Det var inte mycket folk inne i affären eller så men jag bara totalt glömde mitt fina kollage och köpte alltså bara ett par skor.
Och jag mår dåligt. Så dåligt! Tankarna for runt i huvudet och var av typen: "What the fuuuck!!?", "What's wrong with you!?", "You make med sick!" osv osv.
Sen vaknar jag och är ööööverlycklig för att det bara var en dröm. Jisses.

Bilder!!

Kom ju på att jag kan lägga upp bilder på det jag vill köpa av kollektionen Jimmy Choo for H&M.
Njut är allt jag har att säga:Åhh det är såå fiiiint!! Jag D Ö Ö Ö Ö Ö Ö Ö Ö Ö R!!!

Helgens händelser

Ordnade ihop en liten after work i fredags. Jag, Hoffie, Therese, Ramin, Mikael och Louise drog ut. Vi skulle till O'Learys på Götgatan men där var det fullt så vi tog oss till Fenix istället. Drack en drink sedan åt vi middag. Snål som jag är, speciellt inför Jimmy Choo for H&M nu på lördag (IIIIIKKKKKKKEEETTTIIII!!!!!), så åt jag bara en toast skagen. Vi drinkade lite till sedan kom Anders och hans polare. Efter lite snicksnack drog Therese och Ramin, och vi andra tog oss vidare till Broder Tuck längre ner på Götgatan där Micke och Janne väntade. Vi kom väl dit kring 22-ish och de hade suttit där sedan 15-ish så de var braaaaa dragna. Shit alltså. Men det var skitkul. De var så fulla så de bjöd en massa. Haha! Fine by mee ;)
Vi satt där till halv 1 eller så sedan åkte jag, Mikael och Louise hem. Vi åker ju till samma station så det var najs att få sällskap. Väl hemma drar jag igång datorn och fixar med min Café World. Jag tar in täcket i vardasrummet till soffan och fixar. Serverar och sedan börjar jag laga nytt som tar fem minuter.
Sen så vaknar jag av att Emil väcker mig och bjuder på cheeeeeseburgare! Ohh det var gott kan jag lova :D
Åt upp den och så gick jag och la mig i sängen.
Sen så vaknar jag av att Emil säger åt mig att jag ligger tvärs över sängen och att jag måste flytta.

Efter det så var det lördag. Jag vaknade, åt en Kalles macka och slappade vid TV'n. Utgång med Seven som fick springa röven i småbitar på fältet och sedan dusch. Gjorde mig i ordning, körde till Kista, svor som en sjöman över alla loooooosers som inte har ett liv utan spenderar hela jävla lördagen i Gallerian och tar upp parkeringsplatser, köpte presentkort och sedan körde jag till pappsen. Ringer pappa, inget svar. Ringer Annelie, inget svar. Ringer Erik, inget svar. Ringer Mauritz, inget svar. Har inte nummret till Viking. Ringer Mia, inget svar. Ringer sedan Frippe för hans bil står där, inget svar. W T F ! ! ! ! ? ? ?
Började bli orolig att jag var sen. Vaffan klockan var 18.15 och visst jag hade inte kollat upp någon tid men kring där brukar väl saker starta tyckte jag. Jahapp. Stressad som fan knallar jag till lokalen och två boys står utanför. Artighets fraser hit, artighetsfraser dit. Mickan är snurrig som fan så hon säger grattis till fel person. Piiinsamt. Jag skyller på massa saker som inte hör dit och säger förlåt. Frågar om jag är sen och ser helt psykopatig ut i blicken och de säger nej så jag börjar chilla ner till den grad att jag nästan somnar av lättnad. Well well. Det var ju tur det iaf att jag inte var sen. Pinsamt värre annars.
Men sen efter det var det mingel till tusen. Mat och alkoholfritt (som btw är fett booooooorring!!!) och efterrätt och ytterst lite dans när det var som mest personer på golvet och ingen såg mig förutom Annelie så hon inte kunde tjata mer. Sen kring 23-tiden drog jag. Körde hem Mia och hennes kille och sen kom jag hem. Spelade lite golf och sedan gick jag och la mig och nu, Nuuuu, sitter jag på jobbet och förgås..

Känner mig smart efter att jag fixade konfigurering av Microsoft Outlook så vi kan komma in i störarnas inkorg igen. Well done if I may say so myself!
Har fixat allt jag kan med Farmville, Café World och Happy Aquarium så läser mest strunt och gör lite dittan och dattan.
Försöker göra lite research om när jag kan komma in i Kista Galleria på lördag för att vara först först fööööööööörst!!!!! (inte freaky alls, lovar..) och försöker fortfarande sålla bland allt jag valt ut men det enda jag kan undvara är ett armband för 199:- vilket inte märks så mycket. Så då kan jag lika gärna ha kvar det i min lista. :D
Well well. Måste pee-pee och sen får jag se vad jag gör.

RSS 2.0