Ehh..? Hur går detta ihop?

Här är en artikel från Aftonbladet.se
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article6172405.ab

"Göteborg. En 19-årig man döms i hovrätten till ett år och sex månaders fängelse för grov misshandel på en åttaårig flicka Trollhättan i somras. Därmed mildras en tidigare dom från tingsrätten där mannen dömdes till tre års fängelse för försök till grov våldtäkt på flickan.

Händelsen inträffade i juli i år då flickan försvann i närheten av sin bostad. När hon senare påträffades på en stig grät hon, hade sårskorpor och saknade en del av sina kläder.

Den då 18-årige man som greps och åtalades kunde bindas till brottet eftersom rester av hans sperma påträffats på flickans kläder. Sedan han dömts i tingsrätten släpptes han på fri fot.

Hovrätten för västra Sverige konstaterar i dagens dom att den nu 19-årige mannen kan bindas till brottet. Däremot anses det inte styrkt att mannens sperma hamnat på flickans kläder genom en sexuell handling.

19-åringens försvarare Tommy Nilsson är mycket kritisk till domen. Indiciekedjan är alldeles för svag för en fällande dom, anser han. Nu ska han söka prövningstillstånd för fallet i Högsta domstolen (HD).

– Jag tycker att domen är märklig. Hovrätten har sagt att det är styrkt att den dömde är gärningsmannen men att han inte haft några sexuella avsikter. Det intressanta i detta är att den dömdes inställning är att han aldrig träffat på den här tjejen och att han lämnat en förklaring till varför hans DNA funnits på tjejen, säger Tommy Nilsson till TT.

Sperman på flickans kläder ska enligt 19-åringen ha kommit från marken eller vegetationen där hon vistades. Där ska han enligt vad han tidigare uppgivit ha befunnit sig och onanerat innan flickan var på platsen.

– Ingenting i utredningen pekar på att han skulle tala osanning, säger Tommy Nilsson.

– Jag är dessutom kritisk mot påståendet att flickan utsattes för livsfarligt våld. Man baserar det på uttalanden från en läkare som inte är rättsmedicinare."



Och här är en annan:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6172164.ab

16-åriga Malin våldtogs och lämnades att dö i en bäck.

I dag dömdes en 17-årig pojke till tre års sluten ungdomsvård för mordet.

Men hans advokat kallar domen "märklig".

Det var natten till den 8 augusti, efter en fest i en villa i Sparsör utanför Borås, som Malin försvann. Misstankarna riktades snabbt mot den då 16-årige pojken, en av Malins vänner. Han hade, påverkad av hasch och alkohol, försökt ta sig in på festen men avvisats.

Senare under kvällen hamnade han på en busshållplats tillsammans med Malin. Enligt pojken så hon något som gjorde honom ursinnig.

Han slog och sparkade Malin, slet sönder hennes kläder och hade samlag med flickan.

Täckte hennes kropp

Sedan släpade han henne till en bäck. Där lade han henne med ansiktet neråt i vattnet och täckte kroppen med pinnar och lövruskor.

Klockan två dagen efter hittades Malin död. Obduktionen visade att hon dog av drunkning och kvävning.

Borås tingsrätt dömde pojken, inte bara för mordet på Malin, utan även för grov våldtäkt och narkotikabrott. Han ska även betala ett skadestånd på nära 300 000 kronor till Malins dödsbo och familj. 17-åringen har erkänt att han dödade Malin men sagt att det inte var med mening. Han säger att han bara ville ge henne en minneslucka, så att hon skulle glömma det första slaget han gav henne, och att han därför sparkade och slog henne igen och igen.

"Märklig dom"

17-åringens försvarare Tommy Nilsson är mycket kritisk till domen. Indiciekedjan är alldeles för svag för en fällande dom, anser han. Nu ska han söka prövningstillstånd för fallet i Högsta domstolen (HD).

– Jag tycker att domen är märklig. Hovrätten har sagt att det är styrkt att den dömde är gärningsmannen men att han inte haft några sexuella avsikter. Det intressanta i detta är att den dömdes inställning är att han aldrig träffat på den här tjejen och att han lämnat en förklaring till varför hans DNA funnits på tjejen, säger Tommy Nilsson till TT.

Onanerade på platsen

Sperman på flickans kläder ska enligt 17-åringen ha kommit från marken eller vegetationen där hon vistades. Där ska han enligt vad han tidigare uppgivit ha befunnit sig och onanerat innan flickan var på platsen.

– Ingenting i utredningen pekar på att han skulle tala osanning, säger Tommy Nilsson.

– Jag är dessutom kritisk mot påståendet att flickan utsattes för livsfarligt våld. Man baserar det på uttalanden från en läkare som inte är rättsmedicinare.

Åklagare Daniel Edsbagge är mycket nöjd med domen, trots att han yrkade på fyra års sluten ungdomsvård.

– Tingsrättens dom är väl argumenterad och behandlar utförligt frågan om uppsåt. Och jag tycket man har gjort en riktig bedömning när man har rubricerat brotten som mord och grov våldtäkt.

Det som är markerat i kursiv stil är det som gör mig liiiite förvirrad.


Kommentarer
Postat av: Sanna

sickt! Blir så trött på det här smahället alltså när ska deta tag i de här såkladde männen? Vad skickar de för signaler till andra män och till oss kvinnor? Jo att de är oki att göra vad som helst med kvinnor för de är ingenting värda. Särskillt inte de omyndiga. Känns lite som att det är "boys will be boys" som gäller. Jag tycker att våldtar man någon eller dödar någon så har man förstört sitt liv och då får man sitta i fängelse för det. Inget meseri riktiga straff och miljonskadestånd ska det vara som de kan betala på resten av sina liv.

2009-11-23 @ 15:05:19
URL: http://sannamagdalena.blogg.se/
Postat av: Mix

Jo jag håller med fast skadestånd kommer ju bara från brottsofferfonden som jag iaf Troor kommer typ från skattepengar. För om jag inte missuppfattat så behöver någon skadeståndsskyldig typ aldrig betala det själv för att denne inte ska blir bankrutt. Vem bryr sig!!!??? Han/hon får väl för fan ta den konsekvensen om man gör något idiotiskt.

Men svenska lagen är ju till för att skydda brottslingar, inte brottsoffer.

2009-11-24 @ 10:56:12
Postat av: Mix

Styk det där om brottsofferfonden. Hade tydligen helt fel. Tack Google. ;)

Nää utan Brottsofferfonden är tydligen något varje dömd man eller kvinna enligt lag ska betala 500 kronor till och den med fotboja betalar 50 kronor per dag upp till 6000 kronor. Brottsofferfonden verkar faktiskt mer vara något stipendieliknande. Wierd namn om det inte har med brottsoffer i sig att göra. Anywho så är det Brottsoffermyndigheter som betalar ut skadestånd och försöker "så gott det går" att få gärningsmannen/kvinnan att betala tillbaka. De regressar, alltså återkräver det utbetalda beloppet.

Men jadu. Det känns lite underligt om jag får säga det själv..

2009-11-24 @ 11:08:49
Postat av: Anonym

om man mördar nån får man betala kanske 100 tusen i skadestånd o fängelse nåt år eller två, men om man fildelar då är det 30 mille i skadestånd och lika långt fängelsestraff som mord. bra rättssystem

2009-11-24 @ 19:49:05
Postat av: Mickis

Ja eller hur! Och hur fan kan det komma sig? Skivbolagen är mist lika rika ändå. Det är bara bullshit. Som min kära mor sa: skivbolagen har oändliga möjligheter att få tillbaka köparna. Skippa all distrubition och lägg upp så man kan köpa låtarna som mp3 från deras hemsidor. Då kan de sälja musik för rimliga priser och onödiga kostnader som all jävla distrubition innebär bara poff upphör.

Inte en jäkel, förutom typ samlare, sparar varken skivor eller fodral. Skulla jag köpa en skiva i dagens läge skulle fodralet kastas ögonabums och skivan likaså efter att jag importerat den till datan.

2009-11-25 @ 07:44:35
URL: http://jagmikaela.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0