Plus på SVT.

Detta om den här karaktären Daniel som var med i Plus på SVT den 19:e november är ju fullständigt absurt.

För det första är han känd sedan tidigare av SL. Han har många kontrollavgifter bakom sig bla pga förfalskade sms-biljetter. För det andra sprang han ut ur vagnen och lämnade kontrollanterna där med hans SL Accesskort. Sedan ringer han till SL Kundtjänst och vill ha tillbaka sitt kort. Där säger de att han kan komma in och hämta sitt kort men hans ärende måste avslutas för att kortet skall lämnas ut. Avslutat blir ärendet när han betalat eller lagt upp en avbetalningsplan. Eftersom han inte kommer in och hämtar sitt kort dröjer ärendet, sedan efter 2 veckor ringer SLK till den här personen och säger att om han kommer in och betalar för resan han gjorde denna dag så är ärendet avskrivet och han får sitt kort tillbaka. Han kommer inte in och gör det.

Sedan att kontrollanterna inte har rätt att begära legitimation stämmer. Det som händer då är dock att kontrollanterna eller en annan resenär för den delen kan enligt lag göra ett envarsgripande för att Daniel gjort sig skyldig till bedrägligt beteende vilket är straffbart med fängelse upp till 6 månader om jag inte minns fel, sedan när poliserna kommer får Daniel en prick i registret och polisen kan då kräva att se legitimation. Så det är bara för kunden att välja. Betala för din resa som alla andra gör eller betala kontrollavgift, få en prick i registret och ha det bra.

Om kunder är irriterade över att priset hos SL skulle vara högt (vilket det inte är om man gör en korrekt jämförelse med andra städer/länder) så kan de skylla på alla som fuskåker. Dessa kostar SL massa pengar. Pengar som skulle kunna användas till att sänka priserna på SL-kort.

Plus har vinklat detta så mycket så det nästan är oigenkännbart. En undersökande verksamhet ska fan undersöka och ta reda på fakta. Inte hålla på och vinkla saker för att se bra ut för vilka de nu vill se bra ut för.

Gisella Poellinger har också gjort en långt intervju med Plus som de vinklade som en liten intervju.

SEdan har SL rätt att beslagta eller dra in ett färdbevis i fall då det är uppenbart att färdbeviset tillhör någon annan, när färdbeviset är till reducerat pris och det är uppenbart att resenär ej har rätt att resa till reducerat pris (eller inte har Försäkringskassans intyg för förmånstagare med sig, vilket man ska), när resenär vägrar fylla i personuppgifter som saknas på personligt färdbevis, när färdbeviset gått ut, när färdbevis är uppenbart manipulerat eller förfalskat.


Kommentarer
Postat av: mom

ja, bortskämda stockholmare! de som tjuvåker borde utvisas och tvingas åka kollektivt i tex Heby som straff! Då skulle inte många tjuvåka, believe you me! (t-shirt, hehe)

2009-11-20 @ 19:35:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0