Människor är en skam för denna värld! savingsharks.com

Jag kan ärligt säga att det är så deprimerande att behöva vara av samma släkte som de som gör saker som detta:

Hajar har under 400 miljoner år utvecklats väldigt lite, för de är i princip perfekta som de är, de har överlevt 4 utrotningsperioder som tog typ allt utom dem. Hur sorgligt är det inte då att det är människan som ser till att de inte finns kvar till våra efterlevande? Det är vi som år 2009 fortfarande inte är tillräckligt smarta utan tror att de är farliga för oss. Hajar dödar typ 5 pers per år. Krokodiler har under ett år dödat fler männsikor än hajar har gjort på 100 år. Krokodiler är skyddade. Läskautomater dödar fler människor än hajar. 
Elefanter dödar typ 100 människor per år och tigrar kring 100 människor per år dom med. Tigrar är ju iofs även dom utrotningshotade. Men om man säger såhär: hur många arter tigrar och elefanter finns det? Och hur många arter hajar finns det? See the difference? Majoriteten gör inte det.

Det finns nått freak som heter Vic Hislop som i typ 30 år jagat hajar och en jävla idiot som är på hans sida hänvisar till att vi, människan, minsann inte tränger oss ner i deras "land" och dödar dem. Nähä? Om något så är det väl vi som trampar ner frivilligt i deras vatten, exempelvis vatten som är kända för att ha många hajar och vatten som är kända för sina "parningssighter" och ibland händer det att någon dör. Oftas är det på grund av blodförlust.
Om något så är det väl vi, som den här Vic Hislop, som tamejfan visst tar oss ner i deras vatten och bara utan jävla anledning har ihjäl dom.

Tänk såhär, bara för att någon jävel fick för sig att det var "status" att dricka hajfensoppa så är nu en massa jävla fanskap till sorgliga ursäkter för människor ute och slice'ar och dice'ar en massa stackars hajar. Bara, bara, för att någon tyckte det var coolt.
Hajfensoppa består av kycklingsoppa som får en speciell konsistens tack vare hajfenan. Hajfenan bidrar inte med någon smak. Ooooooj!!! vad nödvändigt!
Till och med valhajar dödas på grund av sina fenor. Valhajen, kan någon fatta vad en valhaj gjort för att förtjäna att dö? Vad jag föstår så hindrar väl de havet från att bli till en gegga av vatten och plankton. Jag har ingen aning om vad ett gigantiskt överflöd av plankton skulle göra men vi säger att det skulle bli lite geggigt att bada. Dåå så kommer någon dum jävel stå där och klia sig i huvet och inte ha en aaaaaaaning om hur det kunde bli såhär. Jo tjena.

Vad är det som får människan att tro att vi är så jävla bäst? Vi har själva dödsdömt denna planet. Var hajar eller något annat djur för den delen med och hjälpte till? Fan heller! Det var människan totalt ensamma om. Djuren som levde på denna planet lååångt innan vi kom hit lyckades hålla ihop den i en del. Men poff så kom vi och nu är skiten på väg käpprätt åt helvetet!
Vilka krigar och skjuter ner varandra hejvilt, på grund av fel färg på hud, hår, skor, ögon, kläder, naglar, tågnaglar, ögonskugga, mascara, fan you name it! Vi! Ingen jävla haj gömmer sig nere i havet och siktar i all hemlighet på någonsom av en outgrundlig anledning tydligen förtjänar att dö.
Någon kan jag nästan lova har mördat på dessa grunder. Folk krigar på grund av religioner. Ja det är ju en jävla nödvändighet. Vad i helvetet hände med att lev ditt liv, var lycklig och låt andra få leva sina liv och vara lyckliga. VAD FAN DET ÄN ÄR SOM GÖR DEM LYCKLIGA!!!!

Kan inte den här Vic ägna sitt hittills patetiska lilla liv till att hjälpa till med något som är en verklig fara för människan?
Typ bota cancer! Som säkert aldrig skulle finnas om inte människan kommit till denna planet.

Någon, igen, fick för sig att hajar aldrig blir sjuka. Så då måste man döda dem och sedan göra ett piller av dem för att göra oss friska. För människan är tydligen den enda som spelar roll i denna värld där vi inte ens kom till först. Vilken plats hamnar vi på? Typ plats en miljon? Jag vet inte men vi var inte först, så därför är vi inte, om gud finns, hans/hennes favoriter. Favoriterna kommer väl först, eller hur är det?

Igen, tänk såhär, av all skit vi människan, igen, häller ner i havet, kan det inte vara möjligt att det som kommer därifrån är helt proppat med skit och gifter som då istället ökar risken att bli sjuk? Bara en tanke.
Och btw, hajar får cancer. Sedan människan kom in i bilden iaf.

Tillbaka till att hajar tydligen, rädda små fegisar som de egentligen är, ska vara så farliga och elaka och jävliga. Om det är något djur som är elakt och jävligt, då är det fan apan. Den som inte sett detta kan titta på en dokumentär om apor. Chansen är stor att ett klipp kommer visas där en hane springer runt och håller en liten apbebis i fötterna och svingar det mot träd, mot marken, mot stenar, mot klippor, och allt detta medan mamman till denna bebis springer efter och skriker stämbanden till skit. Den som sett det och är normalbegåvad kan tamjefan inte sitta och säga att hajar är elaka.

Här i denna värld finns det faktiskt folk som stympar levande hajar och slänger ner deras resterande kroppar i havet. Det finns män som på film leendes visar upp levande hajar som fått alla fenor avskurna och sedan kastar ner dem i havet igen. Som att kasta en tidning i soptunnan för dessa "människor".
Det finns fega ursäkter till regeringar, Costa Rica tex tillät long lining för att de föll för fiskarnas hot. Det är en stark regering det. På grund av befolkningens tryck för att rädda hajarna har de nu förbjudit det. Men på vilket sätt? Förbjudit genom att säga: "Nejmen grabbar alltså nu chillar vi med long lining. Ha det bra nu." och sen kollas inget upp?. Regeringar som bara vill ha pengar och därför tillåter "long lining". Det är en enda lång lina med tiotusentals betade krokar på. Dessa användes för fisk först tror jag men man fångade lite vad som helst. Sälar, delfiner, hajar, sköldpaddor, hajar. Många hajar. Så det är alltså tillåtet att "fiska" på detta sätt nu, så nu används det främst för att illegalt fånga hajar. Större djur som fastnar i dessa blir så rädda att de stryper sig själva i linan när de desperat försöker komma loss. Andra fastnar så hårt att de inte får syre genom gälarna och drunknar.

Fråga mig inte vad det är för skillnad men skulle man sätta up en motsvarande lina i skogen och fånga allt som rör sig där, älgar, rådjur, renar, katter, hundar, björnar, vargar, rävar, då skulle det bli en helt annan visa. Vad är det för skillnad!? Hur kan man vara så hjärlösa gällande havets djur som är så viktiga för vår överlevnad, för ekosystemet, och inte för djur som ser anorlunda ut? Ett anorlunda som vi bara fått för oss är ett "trevligt" anorlunda.

På en vecka dödas ungefär en och en halv miljon hajar.

Är människan superior? Jag tror inte det. Att ha ihjäl en, för en longline, hjälplös haj är inte att vara superior, mer utvecklad. Det är som att ha ihjäl ett barn.

Man räknar att 90% av världens hajpopulation försvunnit.

Är det någon som tänker på hur åt helvetet att kommer gå om det fortsätter såhär? Tydligen inte men såhär är det. I vattnet finns en plankton (fidoplankton) som förbrukar mer koldioxid än någon/något annat på denna jord. De gör om det till syre och denna syre som kommer från denna plankton bidrar till ungefär 70% av den syre vi människor förbrukar. Finns inga hajar som håller fiskpopulationen i check som äter denna plankton, ja vad tror ni kommer hända då?

Havet är det viktigaste ekosystemet som finns. Är vi ironiskt nog så ointresserade av att överleva för att kunna få äta lite hajfensoppa så hoppas jag innerligt att det blir en ny kaaboom på jorden som utrotade dinosaurierna. Vi förtjänar inte att leva vidare med den inställningen. Vad den bevisar är inget annat än att människan är för korkad för att få leva här på jorden. Hajarna skulle bli fria och jag skulle slippa sitta och gråta och snora över en dokumentär.
Jag ville lära mig saker, och om jag har lärt mig.
Inte vad jag väntat mig men jag har lärt mig. Och det är att jag inte har något som helst hopp för mänskligheten. När vi är utrotade är det på grund av oss själva. Äntligen kommer alla djur som blivit så förtryckta av oss få vara fria att bara leva.

Så här säger en som faktiskt försöker göra något åt den förpestade del av befolkningen på jorden som gör såhär mot djuren:
"Problemet är att vi inte riktigt förstår vad vi är. Egentligen är vi bara en upblåst naken apa. Men i sinnet verkar vi tro att vi är någon slags guddomlig legend. Vi ser oss själva som någon slags gud som går runt på jorden och tro att vi kan bestämma vem som ska dö och vem som får överleva, vad som ska förstöras och vad som skall räddas. Men vad vi är på riktigt är ett gäng primater utom kontroll."

Som en annan sa:
"Dessa djur skapades av en anledning. Men människan bara skiter i det för att de käner för det."

En tredje säger såhär:
"Framtida generation kommer se tillbaka på oss som barbariska. Så som vi idag ser på slavhandeln som barbarisk, kommer de se på oss. Att vi bränner alla fossila bränslen, att vi förstört haven, att vi utrotat arter.
Och det värsta är att vi faktiskt vet vad vi gör. Vi vet vad vi håller på med. Forskarna vet, miljöaktivisterna vet, företagen vet och folket vet, men ändå tillåter vi oss att fortsätta."


Vi håller på att förstöra det vi mest behöver för vår överlevnad. Havet. Det är därifrån vi får syret, som jag hoppas alla vet är det vi andas för att överleva. Vi håller på att döda havet genom att utrota den art som styr i havet.
Vi har makten att vända det vi hittills har gjort. Vi har makten och kunskapen men vi vekar vara så giriga att vi inte bryr oss. Allt vi ser är pengar. Allt vi tänker måste vara ungefär: "Pengar pengar pengar, skit i allt så länge jag får mina pengar".

Visst, pengar är viktigt, men till vilken grad? Är det värt att utrota dig själv för lite pengar?

Endast 16 länder har förbjudit shark finning. Men hur många ser till att det faktiskt efterföljs? Att skriva en lag och se till att den följs är två helt skilda saker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0